Zobna protetika, ki rešuje nasmehe

zobna protetika

Dan danes se vedno več ljudi sooča s težavami glede zob. Večinoma smo si krivi sami, nekaj so geni, bolezni in ostalo kar pride z starostjo. Dobro je da redno skrbimo za sobe in seveda redno hodimo k zobozdravniku na preglede. Če ne moremo izpolniti tega lahko pričakujemo polno težav in stroškov. Ena od zobozdravstvenih vej, ki nam pomaga je tudi zobna protetika. Ukvarja se z vzdrževanjem zob in udobjem. Po navadi je najbolj klasično kar nudi zobna protetika to, da nam zagotovi poteze.

zobna protetika

Najbolj pogosto je to, da izgubimo zobe, na stara leta, z boleznijo ali pa poškodbo. Ko se nam to zgodi si ponavadi zamislimo kakšne implantacije ali pa protezo. Odvisno kaj nam bolje lažje in kaj nam predlaga zobna protetika. Brezzobost je nekaj za čemer trpi veliko ljudi. Povzroča izgubo samozavesti in veselja saj je vedno v glavi misel kaj si ostali mislijo o nas. Zobje naredijo velik vtis na ostale, saj povejo nekaj o naši osebni higieni in že od tega se lahko izve dovolj o človeku. Najlepše je ko ima oseba samozavesten lep nasmeh na obrazu, ki razveseli še ostale.

Zobna protetika nudi različne proteze, glede na to kaj pacientu bolj ustreza. Izbiramo lahko med mobilno ali zobno protezo. Že samo ime lahko pove dovolj razliko. Pri mobilni je značilno, da jo lahko snamemo, fiksna pa je pritrjena na naših dlesni. Tretja izbira proteze je cela zobna proteza, četrta možnost, oziroma zadnja, pa je delna zobna proteza, ki nadomesti le en ali večji del zob. Sama zobna protetika ni tako zelo boleča. Seveda se bo čutilo malo neudobja, še posebej pri ekstrakciji zoba. Če vas zanima kje si lahko zagotovite take storitve vam je na voljo center Doktor 1A, ki je odlični ponudnik in ima veliko zadovoljnih rednih strank. Ponujajo tudi brezplačen pregled in odlične popuste, ki jih je škoda zamuditi.