Vnetje dlesni je lahko zelo zoprno

vnetje dlesni

Vnetje dlesni je vse bolj pogost pojav, ki se pojavi zaradi slabe ustne higiene. Vsi se sprašujemo kako odpraviti vnetje dlesni in kako si lahko pomagamo sami brez da bi obiskali zobozdravnika. Zaradi prevelike količine bakterij, ki nastanejo zaradi slabe higiene se v telesu poruši sposobnost obrambe in se pojavi vnetje dlesni ali s tujko poimenovan gingivitis. Vnetje dlesni pa lahko nastane tudi zaradi kajenja, pomanjkanja vitaminov, stresa in nekaterih drugih bolezni. Vsekakor vnetje dlesni ne smemo zanemariti, saj se hitro lahko razvije paradontoza in s tem povezano odpadanje zob. Vnetje dlesni pa se lahko pokaže tudi z razvojem herpesa.

Da bomo znali prepoznati vnetje dlesni si preberite kakšni simptomi nas spremljajo ob tovrstnih težavah. Torej dlesni se najprej spremenijo v živo rdeče do vijolične barve in so v veliki večini krvaveče in boleče na otip. Pojavi se oteklina in prisoten je ustni zadah. Med dlesnijo in zobom se lahko že pojavi gnoj, takrat vemo da je situacija ušla predaleč. Če se vam med ščetkanjem in nitkanjem zob pojavi krvavitev to vsekakor ni normalno stanje, za to morate takoj ukrepati. Kadar se vam pojavijo takšne težave morate nujno nekaj spremeniti in začnite z boljšo ustno higieno.

Vnetje dlesni ni tako nedolžno stanje. Uporabite nitko, mehko zobno ščetko in še ustno vodo, ki vam bo uničila še ostanke bakterij v ustih. Nujno uporabljajte mehko zobno ščetko, da ne poškodujete še bolj dlesni. Za vnetje dlesni pa je tudi zelo priporočljiva uporaba Smrekovit pršila za usta, ki pomaga pri tovrstnih težavah. Veliko ljudi ga uporablja in ga zelo pohvali kako jim je pomagalo ko se jim je pojavilo vnetje dlesni. Lahko pa se poslužujete tudi domačih zdravil, kot je grgranje žajblja in uporaba fiziološke raztopine. Možnosti je veliko vendar nikar ne mislite da bo vnetje minilo samo od sebe. Ukrepajte takoj, ko se pojavijo prve krvavitve.