Vinil – kakovostna in ugodna talna obloga

vinil

Vinil je cenovno ugodna vrsta talne obloge, ki je kljub nizki ceni še vedno odlične kakovosti. Je trpežen material, ki omogoča enostavno čiščenje, hitro polaganje in zelo dobro odpornost na zunanje vplive. Še posebej je primeren za osebe z hišnimi ljubljenčki ali tiste, ki trpijo za alergijskimi obolenji. Na voljo je v ogromno različnih velikostih, vzorcih, barvah in debelinah, omogoča pa tudi imitacijo naravnih materialov. Več o vinilu lahko izveste na spletni strani www.m-flooring.si/vinil. vinil

Velika prednost vinila je tudi ta, da ga lahko uporabimo v veliko različnih okoliščinah, naprimer prostorih z večjo količino vlage ali prostorih z talnim gretjem. Prav tako je odporen na vodo in z tem preprečuje nastajanje vodnega kamna in plesni. Še ena prednost vinila pa je ta, da ga je zelo enostavno polagati, saj ga lahko položimo tudi neposredno na površino, kjer že imamo talno oblogo.

Poznamo več vrst vinila. Prvi je vinil na klik, ki deluje tako da plošče enostavno zlagamo skupaj brez uporabe lepil. Druga vrsta je vinil za lepljenje, ki ga z uporabo različnih lepil pritrdimo na podlago. Tretji način pa je vinil s položno gumo, ki se večinoma uporablja, ko ga polagamo na že obstoječo oblogo, kot je parket ali keramika. Z gumo poskrbimo predvsem za zvočno izoliranost, hkrati pa tudi poskrbimo da se fuge ne preslikajo čez vinil. Uporablja se tudi vinil s pluto, ki je primeren za prostore, ki so hladnejši in nimajo talnega gretja, ker je plua zelo dober toplotni izolator.

Prostore, kjer uporabljamo vinil, prav tako lahko ogrevamo z talnim gretjem. Pomembno pa je da uporabimo pravo vrsto vinila, ta je lahko vinil na klik ali na lepljenje in na temperaturo gretja, ki velja tudi za parket in sicer da se tla ne segrevajo na več kot 28 stopinj celzija.