Kakovostni smrekovi peleti za ogrevanje sanitarne vode

smrekovi peleti

Smrekovi peleti so najcenejši in najboljši za poleti, ko se ogreva sanitarna voda. Uporabite jih lahko tudi pozimi, ker so zelo kalorični in lahko dosežejo peči visoke temperature. Zakaj so smrekovi peleti A1 na trgu si več preberite na tej povezavi, kjer jih lahko tudi naročite na dom. So izjemno ekološki, ker se izdelajo iz odpadnega lesa. So tudi nekoliko dražji, ker ne vsebujejo primesi ter drugih lesov, zaradi česar nekateri slabši peleti ne gorijo v peči ampak se zgolj smodijo. S tem pa uničijo peč, dimnik se zamaši pa še ni dovolj kalorij za ogrevanje. Centralna napeljava  je dobesedno mrzla. Če se uprolabjjao smrekovi peleti iz čistega smrekovega lesa, pa se to ne zgodi.

smrekovi peleti

Kakovostni smrekovi peleti so izdelani iz čistega lesa, pravzaprav iz žagovine smreke, ki ostane pri obdelavi lesa. Zato tako dobro gorijo. Morajo biti pa tudi pravilno posušeni. Če se doda kateri drug les, kar se dodaja, potem ne morejo biti v obliki briketov in ne stojijo skupaj. Zato se nekaterim poletom slabše kakovosti dodajajo lepila in druge primesi, To pa povzroči, da slabo gorijo, nimajo kalorične moči za ogrevanje in onesnažujejo okolje s prašnimi delci, ki so zelo nevarni za žive organizme.

Zato so smrekovi peleti edini res dobri na trgu in so zaradi tega, ker so čisti tudi malo dražji, vendar se cenovno seveda s plačajo, ker dobite pravi učinek. Teh peletov ne boste toliko pokurili, kot slabih. Smrekovi peleti tudi zaradi tega, ker dobro gorijo, ne spuščajo v okolje prašnih delcev ter nimate zaradi tega skorja nič odpadka zato vam ni treba čistiti peči in pogosto odstranjevati pepela, ker ga dobesedno ni.

Zato premislite katere pelete boste za svojo peč in za sebe kupili, da boste imeli najmanj dela ter največji učinke in boste porabili najmanj denarja. Nabavite pa jih lahko v velikih tonskih vrečah ali v majhnih po 15 kg.