Zakaja vam lahko power bank reši življenje in podaljša počitnice?

power bank
Power bank je dejansko banka električne energije. Gre za baterijski akumulator, ki je majhen in drži nekaj elektrike toliko, da lahko svoj mobilni telefon ali kakšno drugo napravo priklopite nanj in napolnite tudi, če ste kje zunaj, na potovanju ali v območju brez elektrike. Taka naprava dejansko pridem prav marsikje, tako v mestu, kot na podeželju, najbolj pa pride prav na izletih po divjini, ko ni nikjer elektrike. Da bo polnjenje vašega telefona ali tablice res možno vsepovsod, kupite power bank, ki je poceni in zelo lahek za uporabo. Tudi z lahkoto ga prenašate okrog, ker je majhen na primer v torbici, nahrbtniku  ali v žepu.
power bank
Ko se odločate, kateri power bank bi kupili, je zelo pomembno, da kupite takega, za katerega se trdi, da je zanesljiv proizvajalec baterij in je že dolga leta na trgu. Kupite tudi takega, ki ima čim večjo možno kapaciteto ter prave vtiče za vaš telefon, drugače boste morali nabaviti adapterje in pretvornike za druge priklope. Pomembno je tudi, koliko ima garancije, ker imajo eni zelo kratek rok, drugi pa presenetljivo dolg rok, kar pomeni, da je naprava res kvalitetna.
Zadnje čase se precej na trgu pojavljajo Xiaomi power bank polnilci, ki so zelo kvalitetni in presenetljivih kapacitet. Glede na svojo uporabnost, so dejansko izjemno poceni, ker vam lahko tudi rešijo življenje, če ste nekje v stiski in ni elektrike, vaš mobilni telefon pa hitro se izprazni. Takrat kakovostne in dolgo vzdržljiv power bank pride še kakop prav, da bo vaš telefon delal še vsaj tri dni brez, da bi se priklopili v omrežje z elektriko, kar je res velika prednost.  tudi, če se kje v Gozdu zgubite boste lahko uporabili Google zemljevide za izhod v sili, ki porabijo dosti energije v telefonu a vas bodo spravili iz stiske. To pa je res nekaj, reševalcem prihranite čas.