Zakaj je menjava olja v menjalniku tako pomembna

menjava olja v menjalniku

Menjava olja v menjalniku je občasno nujna, da se menjalnik ne pokvari in ne zastane, kar vas bo veliko stalo in to si poglejte tukaj https://avtomatskimenjalniki-tit.si/, kjer se naročite na menjavo kvalitetnega olja in ga lahko kupite tudi sami, če imate servis. Ni vseeno, kakšno olje boste dali v menjalnik. Menjava olja v menjalniku pomeni, da boste poskrbeli za ključen del pogona v vašem avtu. Serviser bo vaš menjalnik pogledal, če vozite avto redno na servis in sicer na določeno število kilometrov ali časovno obdobje. Ta majhna ročica to nujno potrebuje, ker se lahko v njej naberejo tudi opilki od prestavljanja.

menjava olja v menjalniku

Redna menjava olja v menjalniku bo preprečila poškodbe menjalnika. Olje se obrabi in počasi zgineva in ga je vedno manj. Olje je njuno za to, da se mažejo vrtljivi deli menjalnika in da se ne obrabijo ter ne poškodujejo drug drugega. To so kot avtomobilski sklepi, ki potrebujejo mazivo. Olje postane sčasoma staro in nič več uporabno, lahko ga je premalo in takrat je menjava olja v menjalniku nujna.

Zelo pogosto se pojavijo v menjalniku opilki, ki nastanejo ob drgnjenju kovinskih delov ali plastike. Menjava olja v menjalniku bo preprečila, da bi se menjalnik zaradi njih pokvaril. Brez menjalnika avta ne boste mogli voziti in speljati z mesta ali če stojite pred semaforjem. Da nekaj ni v redu, lahko ugotovite tudi sami, če se menjalnik zatika in postane bolj glasen med delovanjem.

Če nočete zapletov in stroškov, je menjava olja najcenejša možnost, ki vas malo stane, da menjalnik zopet dela normalno. Vsekakor pa pri olju nikoli ne varčujte. Vedno zahtevajte najboljše olje za menjalnik, ker stane le nekaj evrov več, medtem ko popravilo menjalnika ali nov menjalnik staneta celo premoženje. Torej se splača menjalnik redno vzdrževati.

Dober serviser bo za menjalnik poskrbel pri rednem pregledu. Če tega ne naredi, seveda vprašajte, ali bo svojo nalogo opravil in če ne, zamenjajte mehanika.