Udobna posteljnina vam bo pričarala spanec vso noč

posteljnina

Posteljnina je del postelje, ki je naše zatočišče in ležišče za počitek, da se napolnimo za naslednji dan in se naše celice obnovijo ter ostanemo zdravi. K temu močno pripomore udobna posteljnina za dober spanec, zato jo skrbno izberite in poskrbite, da boste lahko počivali vso noč nepretrgoma v enem kosu, kar je za telo zelo pomembno. Celo tako zelo, da že nekaj neprespanih dni pomeni bistveno zmanjšanje delovne produktivnosti in koncentracije, zaradi česar lahko naredimo napake, ki so včasih celo usodne.

posteljnina

 

Posteljnina naj bo iz naravnih materialov, da bo vpijala znoj, ki se ponoči v neka litrih izloči iz človekovega telesa. Zaradi tega, jo moramo tudi redno preoblačiti in menjati ter prati, ker se  v njej naberejo bakterije. Ker s človeka odpada koža kot drobni prah, pa se radio tudi pršice, in to je še eden od razlogov za čisto in kakovostno posteljnino, ki jo boste lahko večkrat prali brez škode, da bi se strgala ali obrabila.

Kaj je lepšega kot posteljnina, ki je usklajena z vašim ležiščem tako ,da je ravno prav velika in prelepih vzorcev ter usklajenih barv, ki se ujamejo z vašo posteljo ter odejami in vzglavniki. Človek ima kar veselje skočiti v tako posteljo in zaspati kot otrok mirno ter spokojno.

Posteljnina je obvezna kot zaščita za vaše odeje in posteljo in jo je bistveno lažje prati ter vzdrževati kot posteljo ali odeje. Izberite tako, ki jo boste lahko prali na visokih temperaturah ter jo tako razkužili in morebiti sprali druge vztrajne madeže, ki nastanejo med spanjem. Posteljnina naj bo vaš nočni spremljevalec vsak dan. Da boste boljše spali naj bo bombažna ali svilnata in naj bo umirjenih modrih, vijoličnih ali zelenkastih barv. V poštev pridejo še rjavi toni, lahko tudi črna, izogibajte pa se divjim rdečim oranžnim in rumenim tonom, ker preveč stimulirajo živčevje pa potem ne boste mogli mirno spati vso noč.