Ponjava za avto zaščiti vozilo pred točo

ponjava za avto

Ponjava za avto ponjava lahko vaš avto zaščiti pred padavinami, še posebej je učinkovita proti toči, hkrati pa avto zaščitit tudi pred premočnim soncem in UV sevanjem, da se ne poškoduje površina in je avto dlje časa lep ter uporaben. V sili jo lahko namestite zelo hitro, če vas ujame ujma na poti oziroma če pričakujete točo, ga lahko na parkirišču že prej pokrijete in ste brez skrbi. Ponjava za avto je primerna za vse avtomobile, izberete samo velikost vašega avtomobila, njena odlična lastnost pa je, da ima tritočkovno pripenjanje in ostane na mestu.

ponjava za avto

Se vam je kdaj že zgodilo, da se je nenadoma vreme spremenilo in vas je ujelo neurje s točo? Če ste imeli srečo, ste nekje ustavili in počakali, da mine brez poškodb. V nasprotnem pa je avto utrpel grde buške in poškodbe laka ter pločevine, kar vas je zagotovo stalo kar nekaj denarja, če tega dodatno ne zavarujete pri zavarovalnici, kar pa seveda zopet stane, bistveno več kakor ponjava za avto, ki jo enkrat kupite in nato imate precej let v avtu s seboj.

Avto lahko poškoduje tudi vztrajno močno sonce z UV žarki in drugimi svetlobnimi sevanji, če je avto konstantno izpostavljen soncu in nekje ves čas stoji na prostem. Na laku boste kmalu opazili drobne mikro poškodbe, ki sicer sprva niso vidne očesu, nato so vedno večje, dokler ne pride do rjavenja in spet stroškov popravila ali celo menjave avta. Ponjava za avto to rešuje tako, da je avto vedno in povsod zaščiten tako pred soncem kot pred točo in nalivi, ki ga lahko poškodujejo.

Sodobna ponjava za avto prosti toči je izboljšana do te mere, da so sedja zaščiteni tudi boki avta. Dodane so bočne stranice, da je avto zavarovan z vseh strani. Dodatno je ojačan zgornji del proti močni toči. Hkrati so dodali še tretjo točko pripenjanja ob boku, kar ponjavo zadrži v močnem vetru.