Silikonske metlice brisalcev so odporne na vremenske vplive

metlice brisalcev

Metlice brisalcev so zelo pomemben del avtomobila, ki ga pregledajo tudi na tehničnem pregledu in če ne delujejo, kot je treba, tehničnega ne boste naredili in boste to morali urediti. Morali boste do prve trgovine z avto deli ali bencinske črpalke po nove metlice brisalcev, ki jih zamenjate sami ali pa vam jih kakšen prodajalec zamenja. Guma na metlicah se sčasoma obrabi, postane trda in preperi zaradi mehanskega delovanja na steklo. Nas gumo brisalcev seveda vplivajo tudi vremenske razmere, kot os močno sonce, vročina in led.

metlice brisalcev

Ko se metlice brisalcev obrabijo, ne brišejo dobro stekla, ko je dež ali pada sneg, zato voznik med vožnjo ne vidi dobro, kar je zelo nevarno, zato tehničnega ne morete narediti, če metlice niso izpravne. Nekateri metlice zamenjajo večkrat letno, posebej taksisti, nekateri pa na več let. Če se vozite malo in ne brišete dosti ter brisale uporabljate le, ko res dežuje in ne dovolite, da bi brisali na suho, potem, če ste kupili kvalitetne brisalce z zelo kvalitetno gumo, bodo zdržali do 4 leta. Pod pogojem, da ne zmrznejo prevečkrat in da avto ni veliko na vročem soncu.

Metlice brisalcev, ki so zelo kvalitetne so ponavadi znamke Bosch in stanejo nekoliko več, nad 20 evrov, te vam bodo zdržale lahko več let. Navadne metlice drugih proizvajalcev, ki so v nižjem cenovnem rangu neke 13 evrov pa običajno zdržijo od pol leta do enega leta, potem jih morate menjati.

Ko opazite, da brisalci ne brišejo dobro in da se voda nabira na steklu ter da metlice brisalcev cvilijo ali oddajajo drug škripajoč čuden zvok je to jasno znamenje, da jih je treba nujno zamenjati. Najbolje je, da naročite silikonske metlice in visoko kakovostnega materiala, ki je zelo odporen na vremenske razmere in hkrati boste skupaj z visoko kakovostjo dobili še ugodno ceno, kar težko najdete na trgu.