Budina solzica

Velika večina popotnikov je že po naslovu ugotovila kje se je tokrat potepal David Vidrih. Moja destinacija je bila Šri Lanka. Ker sem se iz potovanja vrnil šele pred kratkim so moji vtisi dokaj sveži in upam, da bo dokaj razumljivo in povezano. Na Šri Lanki me je navdušilo popolnoma vse. Ta država nudi čudovito kulinariko, omamne začimbe, vrhunski čaj (po katerem je v bistvu država najbolj znana), bogato zgodovino, osupljivo naravo, nore barve, nizke cene in še mnogo vsega. Vendar lepo počasi pa bomo obdelali tudi to državo. David Vidrih je po naravi navdušenec za spoznavanje ljudi, zato mi je ta država ostala v izredno prijetnem spominu. V veliki večini sem se iz potovanj vrnil s pozitivnimi vtisi.

Negativni so bili zelo redki, me pa je na nekaterih destinacijah motila pretirana vljudnost domačinov z namenom prodaje nekega izdelka ali pa enostavno vsiljivost. Tukaj tega ni. To sem izredno cenil, saj v našem domačem okolju ni direktne vsiljivosti s strani prodajalcev ali ljudi iz ulice. Kot turistu se mi je to zelo dopadlo. Povsod prijazni ljudje, ogromno miroljubnih menihov, ki so v svojih belih haljah kar plavali mimo mene. V srce in možgane se mi je na Šri Lanki najbolj vtisnilo mesto Kandy. Že samo njegovo ime je simpatično. Vsi veste, da je David Vidrih gurman. Tukaj sem se ponovno navdušil nad raznovrstno hrano na tržnicah. Poleg hrane pa si lahko na teh čudovitih stojnicah privoščite pravzaprav vse. Hrano, oblačila, spominke, … Vse, kar si zamislite. In te tržnice so tako pisanih barv in čudovitih vonjav, da človeka popolnoma prevzamejo. Naravnost čudoviti pa so tudi njihovi tradicionalni plesi, maske in kostumi. Za turiste so prava paša za oči in ušesa. Moja n naslednja postojanka pa bo zagotovo našla mesto na seznamu David Vidrih – 10 najlepših krajev na svetu. To je tempelj zoba, kjer hranijo Budin zob. Zaradi tega dejstva je tempelj oblegan, vendar ne bo Vam žal če ga osebno obiščete.

Krasne stenske poslikave, razne sobane z različnimi kipi Bude ter oltarji. Ogled templja je ob spremljavi bobnom katarzičen in z močnimi v tadalafil generic online tisi zapustim tempelj. Glede na to, da je David Vidrih znan tudi kot ljubitelj narave, nikakor nisem mogel zapustiti Šri Lanke ne da bi si ogledal Kraljevi botanični vrt. Nahaja se na obrobju mesta in tam boste imeli kaj videti. Ogledali si boste lahko preko 4000 različnih vrst rastlin ter dreves. Dih jemajoči drevoredi in čudoviti cvetoči grmi postrežejo s krasnimi prizori. Tukaj je narava v vsej svoji veličini. Na splošno po navadi odidem iz različnih držav in dežel poln različnih, predvsem pozitivnih vtisov. Iz Šri Lanke sem se vrnil obenem izmučen in napolnjen z novo energijo. Na takšnem potovanju se lahko primarno posvetite kulturi dežele in pa spoznavanju predvsem samega sebe. To vedno poudarjam, vendar na tem potovanju res lahko uživaš v svojem času. Ljudje so nevsiljivi in izredno prijazni. Celotna energija Šri Lanke je izredno pozitivna. Naravne lepote so dih jemajoče, kulinarika močnih in zanimivih okusov ter čudoviti ljudje. David Vidrih sem načeloma nezahteven turist, vendar je Šri Lanka zagotovo zvišala kriterije za vsa moja nadaljnja potovanja.