Kako do dobre zaposlitve pri nas in v tujini

Zaposlitve so del našega življenja in so nuje za preživetje v tem sistemu zato zaposlitve potrebujemo vsi državljani, ki želimo živeti od lastnih prihodkov. Delovna mesta so objavljena na državnem portalu in tudi na zasebnih portalih na internetu. Danes nihče več ne išče zaposlitve drugače, niti od vrat do vrat, ker je to težko in onemogočeno zaradi posebnih situacij, v katerih smo zadnja leta vsi. Iskanje zaposlitve je smiselno le preko telefona, osebnih klicev, poznanstev ali preko video konferenc tako, da se najavite in ponudite svoje delo na trgu. Vendar to storijo le redki, ki imajo res kaj ponuditi in želijo višjo plačo ali  boljše pogoje in ugodnosti.

zaposlitve

Še en način, kako priti do dobre zaposlitve je ta, da je vaše delo opaženo. To pa pomeni, da ste aktivni na družbenih omrežjih in javno izpostavljate svoje rezultate ter se udeležite kakega tekmovanja, kjer dobite nagrado. Takrat vas bodo našli lovilci na glave, kot pravijo kadrovnikom, ki iščejo poseben in redek kader. Našli vas bodo tudi tako, da preverjajo konkurenco in ugotavljajo zakaj je boljša. Če ugotovijo, da so vzrok zaposleni, jih skušajo dobiti na svojo stran.

Dobre zaposlitve pa se najdejo seveda tudi na dobrih zasebnih portalih, ki skrbijo za to, da so zaposlitve take, da ustrezajo iskalcem dela. Zato novačijo zgolj dobra in zanesljiva podjetja, ki cenijo zaposlene in jih pošteno plačajo ter poskrbijo a njihovo varnost ter udobje. Takrat so rezultati za podjetje super in bo zagotovo prehitelo vso konkurenco. Vendar se tega pri nas zaveda le malo podjetnikov in direktorjev.

Zaposlitev pri nas je lahko tudi odlična, vendar so kar redke take zaposlitve. Novejša podjetja so boljša od starejših iz starega sistema. Tujina pa je tudi mikavna, ker so tam podjetniki boljši in bolj razumejo ekonomijo ter delo z ljudmi. Zato se splača pokukati tudi čez mejo neglede na vašo starost, ker zunaj seniorje cenijo.