Izberite sanjska vhodna vrata za vaš dom

vhodna vrata

Vhodna vrata imajo dvojno zelo pomembno funkcijo, ena je varovanje vhoda pred vremenskimi vplivi, mrazom in tatovi, druga pa je estetski vidik. Če se želite zavarovati pred vremenskimi vplivi, morajo biti vhodna vrata kakovostna in je najbolje, da so lesena, kovinska ali steklena, po želji so lahko tudi plastična, niso pa tako trdna kot iz naravnih materialov. Izberite torej taka vrata, da bodo zelo lepa, lahko so kombinirala na primer les, kovina in steklo. Če imate kombinirano steklo, se bo v hišo oziroma prostore tudi lepo videlo, svetloba bo lepo prehajala v notranjost pa še prihranili boste na elektriki zaradi tega.

vhodna vrata

 

Naj vsakega osupnejo vaša kakovostna in lepa vhodna vrata, ko pride pred hišo in naj se ve, da daste nekaj nase. Ker vrata, skozi katera vstopamo v lastno bivališče ali pisarno, ne izbiramo pogosto ampak jih imamo na primer 50 let ali več, je dobro, da izberemo res kakovostna in lepa. Najboljša so lesena, dobro dihajo vendar vseeno zadržijo veter, vodo, vlago ter mehanske poškodbe, dosti bolj kot plastika, saj so lesena vrata ponavadi iz polnega masivnega lesa in močnega neprebojnega stekla. Seveda se lahko odločite tudi za cenejše in manj varno steklo, ki tudi ne zadrži vlomilcev.

Vhodna vrata so lahko narejena po meri ali so standardna, lahko so eno klina ali dvokrilna, odvisno, kaj potrebujete. Običajno so vsem možnih rjavih barv iz naravnega lesa ali pa katerih koli drugih barv, na primer bela, siva, srebrna, zlata, modra, zelena ali karkoli si zamislite.

Verjamemo, da boste kakovostna in lepa vhodna vrata težko izbrali, saj je toliko različnih in dobrih ter lepih, da boste potrebovali še pomoč in nasvet mojstra, katera bi bila za vašo stavbo res najbolj primerna. Če jih imate na stavbi več, je najbolj primerno, da izberete enaka, da boso v stilu pa še podobna okna in hiša bo sanjska.