Moderna transkranialna pulzna stimulacija pomaga neozdravljivim bolnikom

Transkranialna pulzna stimulacija

Transkranialna pulzna stimulacija je moderen terapevtski postopek za zmanjševanje simptomov Alzheimerjeve bolezni. Transkranialna pulzna stimulacija (TPS) vse kar želite vedeti, si poglejte tukaj. Terapevt med potekom terapije nežno pomika ročnik po ustreznih predelih lasišča in lobanje. Na zaslonu lahko tako terapevt kot pacient natančno vidita, kateri del možganov je trenutno tretiran. Povprečna terapija traja okoli 30 minut, na splošno pa obsega terapevtski paket 6 terapij, izvedenih v dveh tednih.

Transkranialna pulzna stimulacija

Transkranialna pulzna stimulacija je varna in nezapletena. Diagnoza Alzheimerjeve bolezni prinaša številne spremembe – tako za osebe s to boleznijo kot za njihove družine. Kljub najboljšim prizadevanjem medicinske znanosti ostaja Alzheimerjeva bolezen neozdravljiva. Toda v boju proti temu stanju je že bil dosežen določen napredek. Zdravila lahko pomagajo stabilizirati duševno zmogljivost in upočasniti napredovanje simptomov. Poleg medicinskega zdravljenja se danes uporabljajo številne sočasne terapije, katerih cilj je spodbujanje duševnih sposobnosti obolelih ali ohranjanje teh sposobnosti čim dlje, izboljšanje splošne kakovosti življenja in s tem razbremenitev svojcev.

Transkranialna pulzna stimulacija z Neurolith sistemom je primerna tako za Alzheimerjevo demenco kot tudi za druge oblike demence. Klinične študije dokazujejo zmanjševanje depresije pri osebah z demenco, večjo prostorsko in osebnostno orientiranost, izboljšanje delovnega spomina, socialne udeležbe, zadovoljstva s svojim življenjem, iskanje primernih besed, gibalne aktivnosti, mentalne čistosti in mentalnega ravnovesja.

Učinek terapije v zgodnji fazi je nekoliko večji, saj preprečuje napredovanje nevrodegenerativne bolezni. Na splošno velja pravilo prej kot se prične zdravljenje, bolj učinkovita je terapija. Oseba pri izvedbi TPS® terapije ne čuti bolečin. Klinične izkušnje s TPS® terapijo kažejo le na občasne rahle glavobole, ki pa hitro izginejo.

Transkranialna pulzna stimulacija se izvaja v ambulanti, izvaja pa jo strokovno usposobljen zdravstveni izvajalec, to pomeni, da gredo pacienti v zdravstveno organizacijo ali zdravstveni center na terapijo in nato lahko nadaljujejo svojo običajno dnevno rutino. Praktično se oseba po izvedbi terapije brez problemov vrne k izvajanju običajnega življenja brez kakršnihkoli reakcij ali omejitev.