Strelovod

Strelovod je za nekatere tukaj po vsej verjetnosti popolnoma nova beseda. Torej kaj je strelovod? To je produkt, ki se ga namesti na streho in je kovinski ozemljeni plašč, kateri prepreči udar strele, oziroma ta udari v strelovod, ki pa mora biti pravilno izveden, da bo lahko deloval. Obvezen je na vseh objektih razen na stanovanjskih hišah, kjer se gleda oziroma ocenjuje le to kakšno je tveganje požarne ogroženosti in lokacije hiše. Če želite tudi svoj strelovod, potem obiščite spletno stran Elektroris, ki ponuja odlično ponudbo in dobro izvedbo storitev. Za več informacij ali dodatna vprašanja jim lahko pišete na email naslov, ki ga poste našli na dnu strani.

strelovod

Če želimo, da naš strelovod deluje in nas dobro ščiti, potem mora biti narejen tako, da so strelovodni vodniki na ustrezni medsebojni razdalji, ustrezni preskoki med njimi in primerno oddaljeni od vnetljivih materialov, ter ostalih instalacij. Vse to kar smo našteli je določeno v SIST EN instalaciji. Strelovod je lahko lovilni (na strehi), odvodni (povezava med lovilnim in ozemljenim) in ozemljeni (v zemlji). Preden pa ga postavimo, je dobro da vemo vse značilnosti našega objekta, da lahko določimo nivo zaščite kot so zaščitni nivo namenjen za najbolj ogrožen, za stanovanja in za proizvodnje. To so štirje nivoji zaščite.

Za določanje namestitve sistema za lovljenje pa so nam na voljo tri metode in to metoda zaščitnega kota, metoda kotaleče krogle in metoda velikosti mreže. Če želimo unikaten strelovod, sedaj vemo kam se obrniti. Podjetje Elektroris nam je vedno na voljo. Varnosti seveda ni nikoli preveč in včasih so lahko take naravne sile tudi smrtno nevarne za nas, ali pa nam povzročijo tako veliko škodo, da objekt skoraj ni več uporaben, oziroma je potrebna popolnoma nova preobrazba zaradi morebitnega požara ali pa česa drugega, ki ga povzroči strela. Nikoli ne moremo vedeti kaj se nam bo zgodilo.