Kakšni pustni kostumi bodo februarja v trendu?

pustni kostumi

Pustni kostumi pridejo prav lahko enkrat na leto februarja na dan Pusta ali pa tudi ob kakšni drugi posebni priliki. Odvisno je kakšnega boste izbrali. So za moške in ženske, pa tudi za otroke. Pustni kostumi so dostopni že zdaj in je dobro jih pregledati ter se odločiti, v kaj se boste letos našemili, kaj sodi k vaši osebnosti, zato poglejte kostume na tej povezavi https://www.zapeljiva.si/pustni-kostumi. Lahko izberete karkoli si želite, kakšen znan lik, pravljično bitje, fantazijsko, kakšen zanimiv poklic, lepa skrivnostna očala in se našemite v nekoga, kar ste že dolgo časa hoteli biti.

pustni kostumi

 

Nekateri ljudje so vsako leto našemljeni v enako kostume, ker jim to ustreza in se v tej koži dobro počutijo. Nekateri se šemijo vse leto. Malo šale in nekaj resnice. Pravzaprav, od kje Pust kot praznik sploh izhaja? Gre za zelo star poganski praznik, ki so ga do danes ohranile stare pustne šeme, kot so perujski Kurenti ali slivniške čarovnice ali Laufarji, ki so bili razširjeni po vsej Sloveniji. Med puste sodi tudi belokranjski Zeleni Jurij.

Nekoč so bili pustni kostumi namenjeni simboliki, ko se je zima poslavljala in je prihajala pomlad, ter se je začela prebujati narava in je sonce začelo dobivati moč Pust je dejansko sončni praznik, zmaga sonca nad temo in znamenje, da se bliža bogatejše leto, ko bodo vsi imel dovolj za jest in bo toplo.

Pustni kostumi so bili takrat narejeni iz naravnih materialov, kot so kože, zvonci, trakovi iz blaga in maske. Ljudje so bili povsem pokriti. Danes so pustni kostumi moderni in predstavljajo zabavo, nimajo več simbolike odganjanja zime in prihoda pomladi, gre bolj za komercialni praznik in pa za to, da se človek en dan obleče v to, kar bi res rad bil ter dejansko odvrže masko in pokaže, kdo v resnici je. Zato boste na cesti srečeval od rdečih kapic, do nun, policajev, striptizet, skrivnostnih fatalnih žensk, do znanih politikov.