Polkna, tradicionalna senčila za vaš dom

polkna

Poznamo različne vrste senčil. Več o polknih pa lahko izveste v trgovini Kosectrade. Tukaj imajo tudi ponudbo le teh. Ampak vsa senčila imajo enako nalogo, nuditi senco in pa še eno, dajajo vsaj malo zasebnosti. Danes bo govora samo o eni vrsti senčil in to so polkna. Mogoče mislite, da niso tako moderna, ampak lahko rečem, da jih uporablja vedno več ljudi. V bistvu nudijo boljšo zaščito pred soncem, kot na primer zavese. Le te prepuščajo več svetlobe, kot polkna.

polkna

Senčila so še kako pomembna za naš dom. Zvečer, ko prižgemo luči nam nudijo zasebnost, saj ne more vsak radovednež videti notri. Podnevi pa nudijo zaščito pred soncem in tako tudi naredijo, da dom ni preveč vroč. Saj vemo, da poleti, ko je vroče zunaj, vročina ni nikomur ljuba še v hiši oziroma stanovanju. Da pa izberete senčila, ki prepuščajo najmanj svetlobe, pa izberite polkna. Le ta so narejena iz lesa. Polkna nam zraven sence in zaščite pred pogledi nudijo tudi tradicionalnost. Večina še mogoče danes misli, da so pa ta vrsta senčil zastarela in ne moderna. Ampak veste, da jih veliko ljudi uporablja. S polkni domu damu tudi nekaj narave. Naj pa vas ne skrbi, da so samo rjave barve. Dandanes so ta senčila različnih barv. Tako lahko daste domu tudi barve in vam povem, da če bo od zunaj dom malo bolj pisan, ne bo nič narobe. Ne ozirajte se na mnenja drugih,

Polkna so vedno bolj priljubljena. Izbirate lahko med veliko polknami in v veliko različnih trgovinah. Nudile vam bodo senco, kakršno si sploh ne morete zamisliti. Zraven tega boste domu dali tudi nekaj tradicionalnega. Tradicionalno ni nič napačnega, četudi živimo v vedno bolj sodobnem svetu. Oh, nič pa ne skrbite, da boste s polkni zaprli dovod svežega zraka v dom, ker prepuščajo zrak.

Zdaj pa le brž po vaša polkna.