Poceni potovati

Radi raziskujete skrite kotičke sveta? Zato morate potovati, ampak včasih je to kar drag šport, če lahko temu tako rečemo. Ampak vse se da, tudi za poceni potovanje se lahko odločimo in ogromno vsega doživimo. Če res radi bi čim več videli, je najboljša rešitev poceni potovati za malo denarja, ki pa je tudi doživite ogromno.

poceni potovati

Ko kdo sliši besedo poceni ali ugodno, pomisli, da je to nek lari fari. Ampak vedite, da vedno ni tako, za malo denarja se da daleč prepotovati, videti ogromno. Za poceni potovati si je dobro narediti tudi kakšen načrt, ki potem po njem lahko nekako skombiniramo naše želje in potovanje. V nadaljevanju vam bom na kratko opisala 6 točk s katerimi vam lahko pomagam do poceni potovanja.

Prva točka je, da naredite nekako seznam kam bi radi potovali. Naj zavzema vse vaše želje, kaj bi radi doživeli, poslušajte svoje želje. Vse kar vam v tistem trenutku pade na pamet napišite na list papirja. Glavni namen potovanja naj je, da boste vi uživali in se imeli lepo. Druga točka pride sedaj, ko imate nekako narejen seznam želja. Čeprav si želite poceni potovati, ne pomeni, da ne morete obiskati točk, kjer so zelo znane lokacije. Sedaj se morate nekako odločiti za popolno destinacijo. Ko imate izbrano, si izračunajte stroške, če se ti stroški ne ujemajo z vašim finančnim stanjem izberite drugo destinacijo. Naslednja točka so letalske karte, kar imajo lahko velik strošek na celotno potovanje. Tukaj lahko poiščete različne cene, vse je odvisno v katerem času mislite it kam in od letalskih družb. Mogoče prosite nekoga za pomoč. Naslednja točka je prtljaga. Najboljše je, da iščete karte, da je prtljaga vključena, če ne jo morate doplačat. Naslednja točka je, če mislite iti z agencijo ali kar sami. Najceneje je, če se znajdete, da greste sami. In kot zadnja točka so ugodnosti, malo poiščite, če lahko ki dobite kakšen popust. Ko boste vse točke popisali se vaše poceni potovanje lahko začne.