Otroška kolesa za naše malčke

otroška kolesa

Najbolj zdravo je, da se gibamo v naravi. Zato vsi komaj čakamo, da postane lepo sončno vreme, da lahko gremo na sprehod in, da se lahko sedemo na kolo. Kot vidite, se bomo danes pogovarjali oziroma nekaj napisali o kolesarstvu, predvsem se bomo posvetili našim otrokom. Tudi otroke moramo čim prej spravit na kolo, saj pravijo kolo za zdravo telo. Isto velja za otroke. Otroška kolesa danes ni težko kupit, prav tako si jih lahko kje sposodite ali dobite od sorodnikov. Varna vožnja otrok je tudi zelo pomembna na naši cestah, zato poskrbite za njihovo varnost.

Če pogledate na spletno stran, ki jo najdete zgoraj lahko najdete zelo kvalitetna otroška kolesa za vse starosti. Ko kupujete kolo za otroka je dobro, da je malo večje ampak spet ne preveč. Saj morate gledat, da otrok lahko lepo sedi na kolesu, prav tako, da lahko lepo stopi iz kolesa na tla. Najboljše, da se posvetujete s strokovnjakom za kolesa, če sami ne veste kupit otroška kolesa. Svoje otroke čip prej začnite privajat na kolo, naj začnejo z vami kolesarit. Najprej na kratke proge, mogoče okoli vaše hiše ali v bližnji okolici.

otroška kolesa

Ko kupujete otroška kolesa ne pozabite tudi na varnost otrok. Najbolj pomembna je seveda čelada. Saj jih ščiti pred padci, ki bodo od začetka sigurno pogosti. Za začetek lahko kupite tudi kakšne ščitnike za komolce in kolena. Vam povem, da sigurno ne bodo odveč. Če boste z otroci hodili res na kakšne zahtevne daljše kolesarske podvige, kupite res nova otroška kolesa, da so res varna. Za kakšno mogoče dvorišče lahko vzamete starejšo kolo od sorodnikov. Ampak poglejte, če so dobre zavore, ki so zelo pomembne. Naša varnost na kolesu in prav tako otroška sta najbolj pomembni. Ne pa nikoli reči, da je otrok preveč mlad za kolo. Hitro ga lahko navadite na kolo in na kolesarjenje.