Krtače za lase so pomembne za močne in lepe lase

Krtače za lase so si lahko zelo različne, da bi se izognili lomljenju in izpadanju las pri krtačenju oziroma česanju je potrebno izbrati pravo krtačo za vaše lase, ki vam bo odgovarjala. Potrebno pa je vedeti, da za vsak tip las obstaja prava krtača in profesionalni pripomočki, pri katerih bojo vaši lasje spet zasijali.

Veliko ljudi lase krtači lase napačno, to pa lahko povzroči dolgotrajno škodo na njih. Ena najpogostejših napak je, da lase krtačijo od lasišča navzdol, kar pa lahko vodi do razcepljenih konic, večjih vozlov in tudi do poškodovanih las.

krtače za lase

Pri negi las se najbolj osredotočimo na razne šampone, balzame, kapljice in drugačna sredstva za nego las. Vendar pa pozabimo, da krtača ali glavnik igrata še kako pomembno vlogo pri negi in vzdrževanju lepih, močnih in sijočih las. Krtače za lase morejo meti naravne ščetine, da ne poškodujejo las in lasišča. Plastične krtače pa pri krtačenju las povrhnjico rušijo, jo uničujejo in naelektrijo lase. Ščetine iz kovine brez zaščitnih konic pa so še posebej nevarne za lasišče, saj z ga z njimi lahko resno poškodujemo in ga poškodujemo in povzročimo nastanek prhljaja. Kvalitetne krtače za lase pa imajo vsaj eno skupnost in to so naravne ščetine, še  posebej  ščetine divjega prašiča. Bodite pa pozorni tudi na to da so ščetine na krtači različno dolge, saj se tako lase lažje in lepše češe.

Če želite lasem dodati več volumna pa pri sušenju uporabite okroglo krtačo za volumen, ki ima po vsej površini posejane luknjice za prehod zraka. Tako bo zrak enakomerno prihajal skozi krtačo, ter jim povečal volumen.

Za daljšo obstojnost kvalitetne krtače za lase jo je potrebno redno čistiti, da loja in umazanije ne vrnemo nazaj na lasišče. Za čiščenje pa lahko uporabite blago peno za britje, krtačo navlažite, vanjo vtrite peno nato sperite in jo pustite nekaj ur ali dni sušiti na zraku.