Zakaj je dobro imeti dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje boste potrebovali, če koristite nenujne zdravniške storitve, ki so izjemno drage in jih težko plača navaden državljan, o čemer si preberite tukaj http://www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com in si izberite enega od zavarovanj, če ga še nimate. Pri nas je obvezno zavarovanje in neobvezno dodatno zdravstveno zavarovanje, ki je prostovoljno. Premija ni visoka, plačuje se lahko mesečno ali letno, vam pa zavarovalnica plača zdravila, ki so boljša in operacije ter več kot tri dni ležanja v bolnici. Ker gre za nekaj sto tisoč evrov vredne storitve, je dobro, da imate zavarovanje, da tega ne plačate sami, če imate nesrečo ali bolezen.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko pod normalnimi pogoji sklenete, če ste zdravi in mladi ter ste v tistem letu končali izobraževanje. Vsako leto, ko čakate in ne plačujete tega zavarovanja, vam bo zavarovalnica dodatno zaračunala 3 % premije, ki bo zaradi tega dražja. Torej se splača takoj začeti plačevati, ko zaključite šolo in nimate več statusa študenta. Takrat bo za vas dodatno zdravstveno zavarovanje najcenejše pod pogojem, da ste zdravi.

Če niste zdravi ali ste starejši, potem bo za dodatno zdravstveno zavarovanje za vas premija dražja. Škoda je plačevati več, če ni potrebno. Premije pa so od zavarovalnice od zavarovalnice podobne in odstopajo le nekaj evrov, zato je vseeno, katero izberete. Izberite tisto, ki vam vzbuja največ zaupanja. Če pa bi radi imeli najboljša zdravila in zdravstvene storitve ter svojo sobo s televizijo v bolnici, potem lahko plačujete dražje premije, ki vam prinašajo premium storitve in produkte za vaše zdravje. Nekateri prav to želijo in tudi plačajo.

Bodite pozorni, da boste pravočasno plačali dodatno zavarovanje, ker vam ne bo takoj veljalo. Najmanj tri mesece boste morali plačevati, da boste imeli možnost koristiti to zavarovanje, zato ne čakajte, da zbolite, ker boste morali zdravila in bolnico ter zdravniške storitve plačati sami. Takšna so pravila in se jih ne da spremeniti, zato premislite, kaj je za vas najbolje.