Cena zlata še nikoli tako visoka

Ceno zlata je nemogoče natančno napovedati, saj je odvisna od mnogih dejavnikov, ki jih ni mogoče v naprej predvideti. Tudi odkupna cena zlata je predvsem odvisna glede na ponudbo in povpraševanje na trgu, ki pa se močno spreminja v času krize ali v času gospodarske rasti. Cena zlata je zagotovo odvisna od gospodarske in geopolitične nestabilnosti in negotovosti, ki povzroči, da cena zlata naraste.

V času epidemije koronavirusa je mogoče pričakovati, da bo cena zlata močno porasla. Ljudje namreč v strahu, da bo vrednost denarja padla, vse več kupujejo zlato. Zaradi naše nevednosti in negotovosti, kakšen bo končni izid krize, s katero smo se začeli spoznavati v letu 2020, cena zlata raste in se še nekaj časa ne bo ustavila. Ravno koronakriza je pripomogla k temu, da je cena zlata zrasla v višave. Cena zlata je namreč presegla rekord poleti 2020, ko se je prvič v zgodovini povzpela nad 2000 dolarjev za unčo. Strokovnjaki napovedujejo, da bo cena zlata še rasla, dokler se epidemije ne bo zajezilo in dokler ne bo spet vse tako kot je bilo pred njo. Cena zlata se zato še ni umirila, še vedno raste in tudi bo še nekaj časa rasla. Zato večina pravi, da je letošnje leto, leto 2021, izredno naklonjeno kupovanju zlata.

Če vas je naraščajoča cena zlata prepričala v to, da bi vložili nekaj svojega denarja v to kovino, potem imate za to več variant. Lahko kupite zlato, v palicah ali zlatnikih, lahko varčujete v naložbenih skladih ETF, lahko pa investirate v delnice zlatih rudnikov. Najbolj tvegani varianti sta investiranje v delnice zlatih rudnikov in pa fizično zlato. Slednje predvsem zaradi varnosti in hranjenja fizičnega zlata.

Trenutno cena zlata presega vse pretekle viške cen zlata, strokovnjaki pa napovedujejo v nadaljnjih mesecih še dodatno rast. Za slednje je odgovorna predvsem trenutna situacija s koronakrizo. Za vlaganje v zlato je zato letos pravi čas, zato se ne obotavljajte in se pozanimajte za najboljšo investicijo v zlato. Slednja investicija pa se vam lahko v prihodnje prav lepo povrne.