Zakaj je cena odpadnih kovin tako visoka

cena odpadnih kovin

Cena odpadnih kovin se določa na borzi vsak dan sproti, zato ni vedno enaka in morate prej vprašati zanjo. Dejansko je cena odpadnih kovin odvisna še od vrste kovine in njene čistosti. To so trije parametri, ki določajo ceno kovin na trgu in se ves čas nekoliko spreminja, je pa več ali manj visoka in se te kovine splača prodajati. Običajno odpadne kovine najdemo doma, na podstrešju, ob hlevih, v podjetjih in proizvodnjah, kjer je dosti stare kovine. Če menite, da je nimate, raje še enkrat dobro poglejte še na podstrešje in v garažo ter delavnico.

 cena odpadnih kovin

Nikar ne mečite stran na primer železnega orodja ali loncev iz kovin, posode, oken iz aluminija, vrat, omar, pohištva, miz in še bi lahko naštevali tudi, če ste podjetje in imate opilke, jih lahko prodate. Včasih se nabere tudi dosti vijakov, žebljev, starih kmetijskih strojev in vozov, drogov, žlebov in podobnega, kar je vse kovina, ki jo lahko prodate po visoki ceni. Cena odpadnih kovin je visoka zato, ker se ta surovina zelo ceni. Cenjena pa je zato, ker je proizvodnja rude zelo draga in izjemno umazana tehnologija.

Cena odpadnih kovin ne pade prav dosti prav zato, ker kovin vedno primanjkuje. Stare kovine predelajo in jih reciklirajo v nove izdelke brez, da bi kopali rudo. Ta postopek je dosti cenejši in bistveno bolj prijazen naravi, kot kopanje rude. Da je cena odpadnih kovin ugodna, vedo tudi tisti, ki vas prosijo za odpadne kovine in jih odpeljejo direktno v podjetje ter jih prodajo. Zakaj ne bi bi zaslužili in si zmanjšali strošek nabave teh kovin, če je taka priložnost.

Ni pomembno, ali ste fizična ali pravna oseba, vsi lahko prodate kovine in dobite enako ceno. Kovine lahko pridejo iskat tudi k vam in jih lahko po potrebi razrežejo. Vi le dobite denar na račun ali pa gotovino, kot se odločite. Premislite, kje vse bi našli kovine pri vas.