Kako odpraviti boleče grlo na naraven način

boleče grlo

Boleče grlo ni samo nadloga pozimi, ampak preko vsega leta, če na premer pijemo mrzlo pijačo. Vendar lahko boleče grlo preprečimo ali pa zdravimo z naravnimi zdravili, ki lajšajo te bolečine. Eden učinkovitejših načinov je sprej rastlinskega izvora, potem je še sirup in zelišče tablete oziroma bonboni, ki so primerni tudi za diabetike. Z njimi boste lajšali bolečine v grlu in lažje požirali ter govorili. Grlo lahko boli zaradi bacilov in virusov ter vnetij, ki se pojavijo, če nismo odporni. Lahko pa ostanete hripavi tudi, če dlje časa kričite in s tem poškodujete glasilke, kar pa je enako težko zdraviti in potrebuje določen čas.

boleče grlo

Boleče grlo lahko lajšajo zelišča, kot so islandski lišaj, vršički smreke in žajbelj, ki so vsebovani v rastlinskih pripravkih za lajšanje bolečin, ki jih imate v grlu, žrelu in pljučih. Da si olajšate požiranje lahko upodobite tudi med ter limono, česar pa ne smete preveč pojesti, ker lahko obtežite želodec in vam postane slabo. Boleče grlo povzročajo bakterije in virusi, ki se raznožijo ter povzročijo vnetja. Ta so lahko kronična. Poleg tega pa to neljubo nevšečnost lahko povzročijo tudi psihične obremenitve.

Vsaka bolečina nekaj sporoča tistemu, ki se mu pojavi, zato jo je treba kar resno vzeti, še posebej če se ponavlja. Najti je treba vzrok bolečinam in obiskati tudi zdravnika, da postavi svojo diagnozo. Nato boste lahko bolečino zdravili in odpravili. Boleče grlo lahko odpravite najhitreje, če ne pijete mrzlih napitkov in ne uživate sladoledov, preveč sladkih jedi in maščob ter mlečnih izdelkov živalskega izvora. To vse dokazano povzroča vnetja in zastoje ter sluzi v telesu.

Sluzi v telesu raztapljata tudi čebula in česen. Čebulo lahko narežete in zavijete v kuhinjsko krpo ter jo položite na obolela mesta. Hitro se bo sluz začela topiti in to je cilj da gre ven. Nato uporabite še kapljice za nos, če je zamešen.